Valmennusryhmän treenit eilen hallilla. Paikalla oli taas läjittäin treenaajia ja siksi mahtavat häiriöt. Pitää aina näissä tilanteissa miettiä mitä voisi edes olla mahdollista tehdä Jetron kanssa --> turha koittaa opettaa mitään vaikeaa uutta kun koira ei meinaa selviytyä perusasennoista.

Treeni kattoi nyt kuitenkin meille vaikeitakin asioita:

1. Luoksetuloa (pari kertaa kutsu kun vasta olin matkalla, pari kertaa pysäytys ja pari kertaa läpijuoksu)

2. Tunnarit (tämä oli todella haasteellinen noissa olosuhteissa otettavaksi eli mukana oma ja vain 2 muuta kapulaa)

3. Ruutua (Jetrolle näytettiin ruutu)

4. Merkkiä (ohjatun kapulat viety taakse)

Luoksetulot ihan kohtuullisia, silloin häiriö vielä pientä. Pysähdyksissä kehitystä, toisella pysäytin lähemmällä merkillä ja oli selkeästi parempi. Luoksetulot nopeita. Lopun läpijuoksussa häiriö kasvoi ja hyvä ettei koira juossut seinää päin kun kyttäsi vaan muita, kauhea banaaniluoksetulo eikä osannut edes juosta kilpaa takapalkalle. Voisi tehdä pelkkiä naminheittelypysäyksiä taas vapaasti ja sitten takapalkalla kun taas on teräviä pysähdyksiä. Tämä on kyllä liike johon en osaa tehdä vaihtelua: Jetron kanssa kiertäminen ei oo koskaan onnistunut hyvin, joten sitä ei olla apuna käytetty. Kokeilin myös jossakin välissä apparin ja mun välissä juoksuttamista, mutta ei toiminut ja se appari ei oikein Jetroa kiinnostanut.

Tunnareissa ideana oli vain ja ainoastaan opettaa koiraa onnistumaan siinä myös häiriössä. Nyt on muuten toiminut tosi hyvin. Häiriö oli vielä liialllinen, mutta saatiin yksi ihan kelpo suoritus loppuun. Muuten Jetro ahdistuksissaan otti vaan jonkun kapulan. Pitää joskus kuitenkin heittäytyä näinkin epämukavuusalueelle (mitä aina välttelen). Tunnareissa epäonnistumisten jälkeen laitoin Jetron makaamaan ja rauhoittumaan maahan, tämän jälkeen saatiin onnistuminen. Täytyy siis sen lisäksi että ottaa koko homman uusiksi saada myös mielentilaan vaikutettua (mikä Jetron kyttäysahdistustapauksessa on tosin osoittautunut melko mahdottomaksi).

Ruutu oli ihan ok. Tosin juoksi sinne aina sivusta, koska seinustalla oli häiriötörppö. Tiedän että Jetro ei osaa MITÄÄN häiriötörppöjä, mutta en ole varma onko ruutu muutenkaan niin hyvässä mallissa että niitä kannattaisi liiemmin ollakaan. Ehkä ensin ihan perusjutut kuntoon, sitten varmuutta ja häiriötä. Ruutu meni kohtuullisesti häiriöt huomioiden, ei ihan kamalaa kyttäystä.

Merkillä sitten taas kyttäys muihin koiriin oli ihan kamala! Vaikka Jetrolle vietiin lelu merkin taa ja se olisi vaan pitänyt juosta hakemaan niin ei pystynyt. Täytyy sanoa että hermo meinasi mennä, menee tällaisissa jutuissa joita ei voi enää mitenkään helpottaa ja koira ei silti pysty. Jokatapauksessa nuo vauhtimerkit on nyt meidän ohjelmistossa, koska kuten ruutuunkin mennään ärsyttävällä kaarella, mennään merkille niin kanssa... Vauhtia = suoruutta (ainakin kuvittelen näin).

Ja pentu <3 Pennun kanssa treenien lopuksi pientä leikkimistä hallissa. Toiset koirat eivät juurikaan häirinneet, mutta Lex reagoi aika voimakkaasti Liisin taustalla kuuluviin iloisiin palkkausääniin. Pystyy silti leikkimään ihan erinomaisesti. Viipottaja tunnistaa jo hallin ja haluaa sinne ÄKKIÄ :) Se leikkii hyvin ja tosissaan, se haluaa leikkiä lisää eikä lähde lelun kanssa pois. Se kyttää lelua maailman söpöimmin, se on vaan ihan ihana ja niin kiltti pentu!

Jetro ja Lex ovat myös nykyään tosi hyviä kavereita. Ne tykkäävät kovasti leikkiä keskenään ja taistelevat leluilla keskenään. Koitan vähän hillitäkin tätä ettei pentu ihan liikaa ison koiran kanssa repisi, vaikka Jetro onkin kyllä oikein reilu pienempäänsä kohtaan. Lex ei enää mene Jetron ruokakupille ja on muutenkin oppinut milloin ei kannata mennä härkkimään (no ainakin pääsääntöisesti). Kaikki hyvin siis.

Mä oon muuten nyt viime päivinä tutkinut tosi paljon tuota OCD-juttua. Tuntuu siltä että olisi pitänyt olla varovaisempi Lexin ruokinnan kanssa eikä antaa sen kasvaa noin nopeaa. Mutta enää en saa asiaa muutettua, joten voisin tietysti olla myös murehtimatta asiaa. Ja yhtälailla sitä on koirilla jotka ovat pieniä, kasvavat hitaasti jne. Eli en niihin geeneihin saa vaikutettua kuitenkaan. Tieto lisää tuskaa. Joo ja ei meillä edelleenkään ole siis mitään ongelmia asiaan liittyen :) Pessimissi, vai miten se oli?