Blogin luominen on ehkä hyvä ajatus, jos ajattelen, että minulla on vielä Lexin pentuajan jälkeen muitakin kuin koirakavereita jäljellä Facebookissa... ;) vaikka ei kai sillä niin väliä, kuka kaipaa ihmisiä jotka eivät kaipaa koirauutisia!

Tosiaan, meille muutti kaksi viikkoa sitten Johan on Draivi "Lex" Toijalan Tiiulta Kouvolasta. Olinkin jo kauan haaveillut toisesta harrastuskaverista ja Jetroa hieman vietikkäämmästä otuksesta ja Tiiun pentue vaikutti juuri siltä mitä olin etsinyt. Toki matkalle mahtui muutama peruuntunut pentuekin muista paikoista ennen tätä onnenpotkua, mutta ehkä se on juuri niin että kaikella on tarkoituksensa! Vaikka pentueen vanhemmilla ei pk-taustaa olekaan, vaikutti koirat luonteeltaan sopivilta niihinkin lajeihin. Ja pentu todella vaikuttaakin ihan mahtavalta tulevaisuuden harrastuskoiralta! Se on todella rohkea ja palautuu pelästyttyään hetkessä. Se ei välitä juurikaan äänistä. Se rakastaa ihmisiä. Se on todella sisukas ja jos se päättää haluavansa jonnekin tai jotain, tekee se todella sitkeästi töitä saavuttaakseen haluamansa.

Nyt ollaan pari viikkoa saatu harjoitella yhteiseloa. Ja tosiaankin, aika harjoittelua se on ollut. Pennun kanssa on älyttömän kiva puuhastella, mutta on olltu myös melko kiireisiä päiviä. Haluan viedä pentua ilman Jetroa eri paikkoihin ja treenata tietenkin samalla Jetroakin, joten on tuntunut hieman etteivät päivien tunnit tahdo riittää. Etenkin kun ensimmäisinä päivinä pelkkä pennun autoon saaminen tuntui kestävän ikuisuuden :D olen päättänyt että koitan sitä kuljettaa käytävässä ja pihassa niin etten ota sitä syliin (eihän se muuten opi) ja välillä pihassa o nsitten haisteltu yhtä kiveä 10 min :D

Pentu oppii nopeaa. Ollaan naksuteltu kotona ja pihalla ollaan eri paikoissa käyty lähinnä leikkimässä. Pentu osaa jo istua, peruuttaa, ottaa katsekontaktin, kosketusalustan ja tänään opeteltiin maahanmenoa. Kaikki nyt aika raaoilla avuilla, mutta mitä sitten! Tärkeintä että tehdään yhdessä ja pentu saa onnistumisia ja itsevarmuus kasvaa. Leikki sujuu ihan mahtavasti. Luulen että häiriöt eivät tule tuolla innolla olemaan suurikaan ongelma. Pentu taistelee hyvin ja kyttää leluaan ihanasti. Se ei myöskään toistaiseksi ole pahasti ominut lelua vaan tuo sitä aika kivasti minulle. Oen toki koittanut alusta asti kiinnittää huomioita siihen ettei palkkaus olisi vaan lelun kanssa yksin rallattelua, koska Jetron kanssa olen toisinaan kokenut häiritseväksi kun se haluaa aina juosta lelun kanssa mahdollisimman kauas minusta kyttäämään (haittaa lähinnä kun haluaisi joistakin palkkauksista lyhyempiä).

Koutan huomenna kirjoitella tänne jotain enemmän ja panostaa blogin ulkoasuunkin edes vähän. Nyt kuitenkin taas on kiire lähteä viemään Jetroa iltalenkille! Huomenna muuten pennun ekat hekutreenit, JÄNNÄÄÄ!