Nyt se notkahdus mun kirjoittelussa on tapahtunut ja samalla on tapahtunut paljon kaikkea muuta!

Sunnuntaina olin Jetron kanssa Kärnän Sarin tokokoulutuksessa. Tein liikkeinä luoksetulon stoppia ja ohjattua noutoa. Ekalla kiepillä Jetro oli taas vähän muissa maailmoissa ja olisi halunnut hengata Liisin kanssa katsomon puolella. Mutta saatiin kuitenkin esitettyä ongelmamme Sarille. Tehtiin luoksetuloa ensin niin, että Sari oli palkkaamassa lelulla takana. Jetro ei oikein reagoinut tähän takapalkkausmuotoon ja sillä kestää aina tosi kauan hokata, että takana joku kiljuu sen lelun kanssa --> Olen todennut saman aiemminkin ja en ole siksi saanut apuja tästä. Toki jos sitä tekisi oikein paljon niin se reaktio varmasti nopeutuisi, mutta en tiedä onko se sen vaivan arvoista.

Toisena koitettiin ihan perusjuttuna sitä että lyhyemmältä matkalta huudan sen seis ja palkkaan siitä. Sarin mielestä Jetro reagoi näihin oikein hyvin ja hän ehdotti että laittaisin homman kuntoon tällä taktiikalla. Olen tätä tehnytkin, mutta ehkä siis vain pitää tehdä lisää ja kasvattaa matkaa JA OLLA TARKKA KRITEERISTÄÄN, niin että koira ei saa palkkaa kun se ei tee kunnolla.

Ohjatun suuntia tehtiin kosketusalustoilla. Toki Jetro osaa suunnat aika hyvin, mutta tämä oli meille tosi hyvä juttu, koska Jetro rakasti juosta niille alustoille. Ollaankin kärsitty ohjatun kanssa vähän epävarmuusongelmista, joten aion käyttää nyt alustoja jotta homma on taas kivaa. Hyvä vinkki oli myös että jos koira meinaa mennä väärälle voi huutaa sen seis ja palkata siitä pysähdyksestä ruhtinaallisesti ja ottaa uusiksi/helpottaa. Itse olen lähettänyt lähes aina seissin jälkeen uudestaan kapulalle ja Jetro menee siitä epävarmaksi. Sitä ei kannata tehdä vielä tässä vaiheessa. Koska ehdittiin ohjatun lisäksi ottaa pari ruutua (jotka onnistui muuten todella hyvin), sain vielä koulutuksesta ahaa-elämyksen, ettei meillä taidakkaan olla niin paljon ongelmia ohjatun kapuloiden tai ruudun kanssa, vaan enemmänkin merkin kanssa. Kun helpottaa merkkiä ei alkuun heti tule takkua ja tällä taktiikalla myös ne loppuosat liikkeistä sujuu paremmin.

Eilen illalla kävin sitten tekemässä ihan pari ohjatun alustalle juoksua itsekseni ja Jetro teki töitä tosi innokkaasti ja hyvin! Merkkikin oli nyt jotenkin ihan superjuttu koiralle ja sinne mentiin kauhealla räyhämeiningillä eikä sillä peruskaarella siististi. JEE!

Mitäs pikkupentu sitten on puuhastellut? Hän on ollut suloinen ja käynyt metsässä juoksemassa ja ottanut sisällä hieman naksuttelutokoilua :) Naksuttelutokoilussa pentu harjoittelee istumista, maahanmenoa, sivulletuloa, peruuttamista, pyörimistä etutassut pesuvadin päällä ja esineen nostamista. Sohvalla hän on istunut ja riekkunut tosi paljon, koska se on nyt ihan ehdoton suosikkijuttu... Huoh :) Hän tykkää nostaa etutassut sohvan selkänojalle ja katsella sieltä maailmaa.

Eilen pentu ajoi myös yhden jäljen mutta se ei mennyt kovin hyvin. Olisiko tuuli ollut jotenkin hassu (oli todella kova tuuli) tai olisiko nurtsilla sitten kävellyt joku muu, mutta penneli eksyi koko ajan jäljeltä. Reippaasti hän silti töitä teki, sitä ei voi kiistää.

Tänään mennään molempien koirien kanssa vähän tokoilemaan ja ajattelin että jos maa on sula illalla niin pentu voisi vähän jäljestääkin vielä. Kyllä näiden koirien kanssa puuhastelemista riittää! Mun pitäisi myös keksiä pennulle lisää uusia paikkoja joissa käydä hakemassa kokemuksia, mutta Lex on jo tähän ikään nähnyt niin paljon, että tällaisten paikkojen keksiminen ei ole mikään ihan helppo juttu! Ja kun sitä ei juurikaan mikään hetkauta mitenkään. Ampumista sille pitäisi muistaa kokeilla joku päivä jostain riittävän kaukaa ja katsoa mitä se hommasta meinaa, vai meinaako mitään.