Piti vain käymäni koirien kanssa metsäilemässä, mutta sitten innostuinkin ehdottamaan Raijalle, että jospa sitä vielä vähän jäljesteltäisiin. Kun pääsin viiden jäljestä Raijalle oli aivan pilkkopimeää, mutta otsalampun valossa sain ihan hyvin tehtyä jäljen pennulle. Raija oli tehnyt jo aiemmin jäljen Japulle ja esitteli sitten sen avulla mitä FH-kokeessa tehdään :) kun siitä yhtenä päivänä puhelimessä lätistiin. Japu oli taitava mummokoira!

Pennun oman jäljen piti olla pidempi kuin aiemmilla kerroilla, mutta pimeässä olin arvioinut väärin ja taas taidettin jäädä siihen 4 metrin hujakoille :O Pentu ajoi taas jälkeä keskittyneesti ja kivasti. Itselle meinasi iskeä paniikkikohtaus kun en nähnyt tarkkaan missä jälki menee, mutta pennulla ei ollut mitään hätää. Siitä tulikin mieleeni, että taidan vieläkin puuttua liikaa sen tekemiseen --> pitäähän sen saada tutkia itse missä jälki menee ja en saisi ohjauksellani sitä pitää jäljellä jotta se oppii siinä pysymään! Mä oon kyllä sellainen päsmäri ja aina puuttumassa koirien tekemiseen. Nyt lopetan sen heti ja teen vaan mitä pitää, eli tarvittaessa hidastan menoa. Erityisenä mainittavana asiana jälkitreenien suhteen on, että Raija tarjosi itsetehtyä omenamehua treenien päätteeksi! Oli se hyvää! Pienenä aina syksyisin meillä oli kanssa mummulan omenoista Otamon mehuasemalla tehtyä mehua...

Jetron kanssa lenkkeiltiin pimeässä metsässä, tehtiin piemällä pellolla pieni esine-etsintätreeni ja otettiin pikapika ruutua ja tunnarit kentällä. Tunnarit oli ihan pro, mutta ruudun treenaus oli vetelää ja kun kentälle vielä tuli jotain kurssilaisia, alkoi perinteinen jumijumitouhu. Huo!

Pentukin pääsi vielä juoksentelemaan pururadalle illan päätteeksi ja oli oikein reipas. Vaikka olin päättänyt etten tee mitään missä sen pitäisi oppia jotain niin enpä malttanut olla tiputtelematta hanskojani polun varteen. Pentu kyllä reagoi ihan kivasti esineisiinkin ja ottaa ne heti suuhunsa kun niihin törmää, testailen siis esineruutua varten hieman.

Ja viimeiseksi: Tänään aamulla Lex nosti tasaisella alustalla selkeästi koipea kuten eilenkin aamupissalla :D