pojjaat2-normal.jpg

Voi että tuon koiranpennun kanssa on hauska touhuta. Onneksi säät on pysyneet hyvänä ja ollaan päästy tekemään jo näin nuorella iällä vaikka mitä. Eilen ajettiin jälki ja käytiin kentällä hieman leikkimässä. Jälki oli noin neljän metrin pituinen ja joka askeleelle oli laitettu Lexin omaa ruokaa... Pentu keskittyi niin hyvin ja itsekin olen oppinut hidastamaan sitä niin, ettei se enää mene maahan tai käänny sivuttain (ainakaan toistaiseksi). Toki säätkin ovat nyt olleet suosiollisia, huomaa nimittäin hyvin kuinka sää vaikuttaa siihen kuinka pennun nokka pysyy maassa ja meno keskittynennä ja hitaanpuoleisena.

Kentällä otin haasteekseni leikkiä kahden lelun leikkiä karvaleluilla, joiden kanssa irrottaminen on aiemmin ollut kovin vaikeaa. Näköjään harjoitus ja harjoitteleminen "huonommilla" leluilla on auttanut, koska nyt se irroittaminen onnistui näilläkin leluilla hyvin. Lex on siis tajunnut jotain! Lisäksi leikittiin geelipalloilla, joilla ei aiemmin ole leikitty. Pentu lähti ihan mainiosti pallon perään muutaman metrinkin päähän, loistojuttu.

Jetron kanssa tein hauskuuttelutokoilua kun kerrankin oli alla pari vähän haasteellisempaa tokoilukertaa. Toko pitäisi toki pitää hauskana ja riittävän helppona, mutta Jetron kanssa pitäisi ehdottomasti ottaa säännöllisiksi treenit, joissa tehdään paljon toistoja ja "väännetään rautalangasta" joitain asioita. Sitä tulee itse pysyttyä helposti mukavuusalueella ja tuon ikäisen ja taitoisen koiran kanssa se pelkästään ei vie kyllä eteenpäin. Päinvastoin, olen nyt todella saanut jotain liikkeitä eteenpäin kun olen työstänyt niitä yhdellä treenikerralla kunnolla ja ottanut riittävästi toistoja. Jetro oli ihan mahtavalla asenteella mukana ja treenin jälkeisellä lenkillä tarjoili seuraamista, mikä ei kyllä ole herra itsenäisen tapaista :D

Säät voisivat pysyä plussan puolella vielä, koska yhtään ei haittaa että saa jäljestää ja ettei ole liukasta!